Τα μέτρα που εξετάζονται για την οπαδική βία

Τα μέτρα που εξετάζονται για την οπαδική βία

Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας για τις λέσχες φιλάθλων, εντατικοποίηση αστυνομικών ελέγχων σε συνδέσμους, όπως αυτές που γίνονται τις τελευταίες μέρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τροποποίηση στο ποινικό πλαίσιο, περιλαμβάνει η φαρέτρα με τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιηση της οπαδικής βίας. 

Σύσκεψη για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα μέτρα αναμένεται θα κινούνται σε τρεις άξονες και περιλαμβάνουν:

  • Μεγαλύτερη αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις λέσχες φιλάθλων και τα παραρτήματά τους, καθώς και έλεγχος του ρόλου των ΠΑΕ στη λειτουργία τους. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται νέες προϋποθέσεις, όπως το καθαρό μητρώο για μέλη σε λέσχες και συνδέσμους.
  • Εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων σε λέσχες και οπαδικά γραφεία, όπως τις τελευταίες μέρες, κατά τις οποίες οι έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ έφεραν στο φως πολλά παράνομα αντικείμενα.
  • Προσαρμογές στο ποινικό πλαίσιο.

Αλλαγές και στη διοίκηση της ΕΠΟ

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, πρόσθεσε πως θα γίνουν αλλαγές και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).

«Οι νομοθετικές παρεμβάσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή σχετίζονται με τις αλλαγές στην ΕΠΟ, την επαγγελματική διαιτησία και την αυστηροποίηση στη λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων», ανέφερε, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γ. Οικονόμου.

«Με σχέδιο συνεχίζουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης της οπαδικής και νεανικής βίας», πρόσθεσε ο ίδιος.