Τα «γαλλικά» της Τασίας: «Άι στο διάολο» φώναξε από την έδρα

Τα «γαλλικά» της Τασίας: «Άι στο διάολο» φώναξε από την έδρα

Ακόμα και… γαλλικά ακούστηκαν στη Βουλή με πρωταγωνίστρια την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία για μια ακόμη φορά ξεπέρασε τα όρια και μάλιστα τη στιγμή που καθόταν στην Έδρα. Συγκεκριμένα και ενώ μιλούσε με τον βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου ακούστηκε να «λέει αϊ στο διάολο», φράση που καταγράφηκε στα πρακτικά της Βουλής, και η οποία θα διαγραφεί κατόπιν αιτήματός της.

Η συζήτηση αφορούσε νομικά θέματα, ωστόσο λόγω της… χάβρας που επικρατούσε κανείς δεν αντιλήφθηκε ποιον έστελνε στο διάολο. Στο ζήτημα αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας ζητώντας από την κυρία Χριστοδουλοπούλου να λάβει τον λόγο ο Χ. Αθανασίου, καθώς πιθανότατα σε αυτόν απευθυνόταν. «Τη στιγμή που απεστάλη από εσάς στο διάβολο μπορεί να λάβει τον λόγο», είπε ο κ. Δένδιας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πως δεν είπε τίποτα: «Εγώ δεν το άκουσα ούτε κανείς αλλά το άκουσαν τα πρακτικά. Να διαγραφεί γιατί όποιος το είπε ήταν αστοχία κι αγένεια». Το παράδοξο είναι ότι νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε διαβάσει το ακριβές απόσπασμα από τα πρακτικά! «Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία στην Επιτροπή Θεσμών αυτό που κάνατε τώρα είναι ανεπίτρεπτο, ξέρω έχουν ενοχλήσει οι παρεμβάσεις που έχω κάνει κι αποδείχτηκε η σκευωρία με τους μάρτυρες, Να ανακαλέσετε τώρα», απάντησε ο κ. Αθανασίου.

Η απάντηση της Τ. Χριστοδουλοπύλου

«Σε καμία στιγμή της διαδικασίας, την οποία διεύθυνα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, δε χρησιμοποίησα απαξιωτική ή υβριστική έκφραση και ειδικά ενάντια στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χαρ. Αθανασίου.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι όταν πήρε το λόγο ο κος Αθανασίου και κατήγγειλε το ως άνω περιστατικό, δεν κατάλαβα ότι αναφερόταν σε εμένα και δήλωσα ότι δεν άκουσα τι ειπώθηκε και ότι όποιος κι αν το είπε είναι τουλάχιστον αστοχία και αγένεια εκ μέρους του, γι'' αυτό πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά.

Κάποιοι ενδεχομένως μου την έχουν «στημένη», αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή καλό είναι να μην τους οδηγεί να θεωρούν ότι μπορούν να την αξιοποιήσουν για να με πλήξουν». 

Α. Διαμάντης

Φωτογραφία: Ιntime