Τ. Θεοδωρικάκος: Ωρολογιακή βόμβα τα σκουπίδια στην Αττική

Τ. Θεοδωρικάκος: Ωρολογιακή βόμβα τα σκουπίδια στην Αττική

«Ωρολογιακή βόμβα» που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση και η Ρένα Δούρου στη νέα χαρακτήρισε το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αττική ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος προειδοποίησε ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς έως το τέλος του έτους πρέπει να έχει βρεθεί λύση, ενώ διευκρίνισε πως τεράστιο πρόβλημα απορριμμάτων αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με εξαίρεση περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία και η Ήπειρος που το πρόβλημα επιλύθηκε μέσω ΣΔΙΤ. Ωστόσο στην Αττική το πρόβλημα, όπως σημείωσε, είναι τραγικό.

«Είναι εφιαλτική η σημερινή κατάσταση του ΧΥΤΑ στη Φυλή η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε μια ωρολογιακή βόμβα στη νέα, και ιδίως στους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός σημείωσε ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς έγινε αναλυτική ενημέρωση για το θέμα από το νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

«Εξετάζονται όλα τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα. Ευθύνη μας είναι να αντιμετωπίσουμε το θέμα, και θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος. 

Παράλληλα, ευθύνες στην απερχόμενη διοίκηση της περιφέρειας Αττικής και την Ρένα Δούρου, επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στον ΕΔΣΝΑ, τον φορέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, για την κατάσταση που επικρατεί με τον ΧΥΤΑ Φυλής. «Είχαμε προειδοποιήσει» τονίζουν την ώρα που το πρόβλημα του ΧΥΤΑ καθίσταται μείζονος σημασίας για την Αττική.

Πριν λίγες μέρες, ο νέος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου, προειδοποιώντας ότι η Αττική κινδυνεύει να πνιγεί στα σκουπίδια, καθώς τον προσεχή Νοέμβριο κλείνει ο ΧΥΤΑ Φυλής.