Τ. Erdogan: Θα πορευτούμε στον δικό μας δρόμο

Τ. Erdogan: Θα πορευτούμε στον δικό μας δρόμο

Επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε ο Tayyip Erdogan, επικρίνοντας το αίτημά της για αλλαγή της νομοθεσίας περί τρομοκρατίας, ακόμη και στην περίπτωση που η χώρα απειλούνταν με επιθέσεις, όπως σημειώνει το Reuters.

«Θα πορευτούμε στον δρόμο μας, πορευτείτε στον δικό σας», σχολίασε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του σήμερα, με τη δήλωσή του να αναμένεται να πυροδοτήσει ανησυχία για τη σχεδιαζόμενη συμφωνία για απελευθέρωση της visa.

F. Mogherini: Αβέβαιη για τις συνέπειες της αποχώρησης του A. Davutoglu στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αβέβαιη για το πώς η αποχώρηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ahmet Davutoglu θα επηρεάσει την συμφωνία ΕΕ-Άγκυρας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, δήλωσε την Πέμπτη η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Federica Mogherini, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι ακόμη νωρίς για να προσδιορίσουμε αν θα υπάρξουν επιπτώσεις και αν ναι, τι είδους», τόνισε η Mogherini, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στο Κόσοβο, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Davutoglu από την πρωθυπουργία.

«Θα συζητήσουμε προφανώς το θέμα πρώτα από όλα με τις τουρκικές αρχές και θα ορίσουμε μαζί πως θα προχωρήσουμε» σημείωσε.

Αρκετοί υψηλόβαθμοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται διστακτικοί για εξάγουν συμπεράσματα για την αποχώρηση του Davutoglu, ο οποίος εμφανίστηκε πιο ευέλικτος και πιο πρόθυμος να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την μεταναστευτική κρίση από όσο ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan. Πάντως, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πως η αποχώρηση του Τούρκου πρωθυπουργού είναι «άσχημα νέα».

«Το θέμα επαφίεται στους Τούρκους», ανέφερε δεύτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος, ενώ και άλλα στελέχη της ΕΕ εμφανίζονται επιφυλακτικά, ώστε να μην εμπλακούν στα εσωτερικά της Τουρκίας ούτε να προσβάλουν τον Ερντογάν.

«Η συμφωνία ήταν με την Τουρκία, όχι με τον Davutoglu», είπε χαρακτηριστικά άλλος αξιωματούχος. «Ο Ερντογάν ενεπλάκη επίσης σε αυτήν», πρόσθεσε.

Διαβάστε Περισσότερα