T. Erdogan για εμβολισμό σκάφους του λιμενικού: Κάποιου είδους προσέγγιση...

T. Erdogan για εμβολισμό σκάφους του λιμενικού: Κάποιου είδους προσέγγιση...

Να υποβαθμίσει το επεισόδιο εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκικό πλοίο επιχείρησε ο Tayyip Erdogan μετά τη συνεδρίαση βουλευτών του κόμματός του, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), όπου είχε εξαπολύσει εμπρηστική επίθεση κατά της Αθήνας και της Κύπρου, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποβάθμισε το επεισόδιο.

«Υπήρξε ένα γεγονός χθες βράδυ, δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα, οι Έλληνες πάλι απόρησαν… Υπήρξε κάποιου είδους "προσέγγιση" (σ.σ του τουρκικού με το ελληνικό σκάφος), τα σκάφη "προσέγγισαν"» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Tayyip Erdogan, παρότι η προσέγγιση προξένησε σοβαρές ζημιές στο ελληνικό σκάφος.

Νωρίτερα, πάντως, με άκρως προκλητικές δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος είχε τονίσει ότι «ας μη θεωρούν (σ.σ. η ελληνική πλευρά) ότι δεν παρατηρούμε τις έρευνες ανοιχτά της Κύπρου και τις οπορτουνιστικές κινήσεις στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Τους προειδοποιούμε να μην κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς στην Κύπρο και το Αιγαίο και να μην κάνουν λανθασμένες κινήσεις».