Συζήτησε για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» το ΔΣ της ΚΕΔΕ

Συζήτησε για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» το ΔΣ της ΚΕΔΕ

Ειδικό θεματικό συνέδριο για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού αποφάσισε να διοργανώσει η ΚΕΔΕ τον Οκτώβριο στο Βόλο.

Σήμερα συνεδρίασε το Διοικητικό της Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, το οποίο ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών των υποεπιτροπών που λειτουργούν στο πλαίσιο της Επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της κ. Πατούλης, «για την Αυτοδιοίκηση ο Σεπτέμβριος είναι μήνας μελέτης των κειμένων και των προθέσεων του υπουργείου για τις αλλαγές, ο Οκτώβριος μήνας αποφάσεων και ο Νοέμβριος – οπότε και θα γίνει το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ και αναμένεται να κατατεθεί η τελική εισήγηση της Επιτροπής στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών - μήνας δράσης ή αντίδρασης, αναλόγως του αποτελέσματος της διαβούλευσης που γίνεται».

Το θέμα θα απασχολήσει και την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, αφού προηγηθεί η κωδικοποίηση των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί 24-27 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ