Σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ στον απόηχο των απειλών Ερντογάν

Σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ στον απόηχο των απειλών Ερντογάν

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι μονάδες της παραμεθορίου σε ό,τι αφορά την αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, όπως έγινε σαφές σε σύσκεψη υπό τον ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωσταντίνο Φλώρο, στον απόηχο και των απειλών Ερντογάν. Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι «αν ανοίγαμε τις πύλες, η Ελλάδα δεν ξέρω τι θα έκανε».

Συγκεκριμένα είχε κάνει λόγο για «αχαριστία», ως προς την επίρριψη ευθυνών στην Τουρκία για την προσφυγική κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι «η κρίση δεν προκλήθηκε από την Τουρκία». «Ο Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του περνούν τη μέρα τους με ψέματα, δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη», ανέφερε κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν. «Η Ελλάδα είναι αυτή που καταδικάζει τους πρόσφυγες σε θάνατο τρυπώντας τις βάρκες τους», σχολίασε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις απειλές Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου, προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της ΕΕ και σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα».

Υπογράμμισε πως «όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα» και ότι «αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης» για να καταλήξει πως αυτό «είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν».

Η συνάντηση της στρατιωτικής ηγεσίας που συγκλήθηκε από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που πραγματοποιούνται σχετικά με την κατάσταση στα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα, διευκρινίζεται από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.