Σύσκεψη Μητσοτάκη για ψηφιοποίηση διπλωμάτων οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας

Σύσκεψη Μητσοτάκη για ψηφιοποίηση διπλωμάτων οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας

Σύσκεψη για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών των διπλωμάτων οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί, στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πριν λίγα 24ωρα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ », ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, είχε αναφερθεί στα επόμενα βήματα και τις διευκολύνσεις που έρχονται από το αρμόδιο υπουργείο. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε σχεδιάζεται η περαιτέρω αξιοποίηση του wallet στα κινητά μας τηλέφωνα με την προσθήκη της προσωπικής μας ταυτότητας, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και το δίπλωμα οδήγησης και το βιβλιάριο υγείας.

Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη ο Κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε πως βασική προτεραιότητα είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικά η αποφυγή της υπερβολικής γραφειοκρατίας και της διαρκούς χρήσης πιστοποιητικών στο χαρτί. 

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επίσης στις 20:00 συμπεριλαμβάνεται και συνέντευξη (live) που θα παραχωρήσει στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και την Christiane Amanpour.