ΣΥΡΙΖΑ: Συγχαρητήρια επιστολή στο κόμμα που νίκησε τις εκλογές στην Τουρκία

ΣΥΡΙΖΑ: Συγχαρητήρια επιστολή στο κόμμα που νίκησε τις εκλογές στην Τουρκία

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στους Συμπροέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ , για τις πρόσφατες τουρκικές εκλογές. Η επιστολή έχει ως εξής:

 "Αγαπητοί σύντροφοι,

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θερμότατη αλληλεγγύη και τα συγχαρητήριά του στο HDP, που κατόρθωσε να επανεισέλθει στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση και να αναδειχθεί σε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη στις πρόσφατες τουρκικές εκλογές.

Το HDP κατόρθωσε να συγκεντρώσει 10,75% των ψήφων και να εκλέξει 59 βουλευτές, ενώ αντιμετώπισε πολλαπλές πιέσεις, απειλές και εντάσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα να είναι η πλέον θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η παρουσία του HDP στη νέα Τουρκική Εθνοσυνέλευση θα συμβάλει στην προαγωγή του δημοκρατικού διαλόγου, των πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Με αυτές τις σκέψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει ξανά τη αντοχή και τη γενναιότητα των μελών και των υποστηρικτών του HDP και εκφράζει τη δέσμευσή του για τη συνέχιση της γόνιμης συνεργασίας μας την επόμενη περίοδο.

 

Με αδελφικούς χαιρετισμούς,

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,

 

Παναγιώτης Ρήγας

Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

 

Γιάννης Μπουρνούς

Μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Υπεύθυνος Τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής, Ελληνισμού της Διασποράς"

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ