ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία

Τη διαφωνία του με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter. Την ίδια στάση κράτησε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι αν στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν θα έστελνε στην Ουκρανία στρατιωτικό υλικό, αλλά πολύ περισσότερο ανθρωπιστικό υλικό».

Συγκεκριμένα, η κ. Ηλιόπουλος στην ανάρτησή του αναφέρει: «Ναι στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και στη στήριξη των προσφύγων. Όχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού. Καταδικάζουμε ξεκάθαρα τη Ρωσική εισβολή και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα να εργαστεί για την αποκλιμάκωση και τη διπλωματική λύση.»

Παράλληλα, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λειτουργήσει ως «γέφυρα», ώστε να μην υπάρξει μια πόλωση μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

«Πρέπει να επισημάνουμε την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντάξει τη Ρωσία σε ένα σύστημα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, κάτι που ήταν δυνατό την πρώτη δεκαετία αυτού του αιώνα», πρόσθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τόνισε επιπλέον ότι η Ευρώπη υποτίμησε τη Ρωσία τόσο από πλευράς στρατηγικού κινδύνου, όσο και τη δυνατότητά της να ενταχθεί σαν εταίρος σε ένα σύστημα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής. 

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του είπε χαρακτηριστικά «ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΑΖΕΨΟΥ!! Αυτό που κάνεις είναι ΕΥΘΕΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας !!!», αναφερόμενος στην αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί η στάση που κρατά ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος έκανε έκανε «like» στο tweet της ρωσικής πρεσβείας που κατηγορεί τους Έλληνες για αντιρωσική προπαγάνδα.