ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κλείνουν το μάτι σε αντιεμβολιαστές και ανεμβολίαστους

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κλείνουν το μάτι σε αντιεμβολιαστές και ανεμβολίαστους

Το αφήγημα του διχασμού και της οικονομικής «εξαθλίωσης» βάζει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΙΝΑΛ επιχειρεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση πως απέτυχε να πείσει τους πολίτες με αποτέλεσμα να μην υλοποιείται το πρόγραμμα εμβολιασμού. Και τα δύο κόμματα με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση επιλέγουν ουσιαστικά να κλείσουν και πάλι το μάτι σε αντιεμβολιαστές και μη εμβολιασμένους αναζητώντας ψήφους σε μια πελατειακή λογική παλαιότερων δεκαετιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στη λογική της αντίδρασης και των υψηλών τόνων μια ημέρα πριν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή για τις πυρκαγιές δείχνοντας τουλάχιστον προς το παρόν ότι η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εμφανίσει ένα προφίλ πιο συναινετικό έναντι των κρίσεων, κλείνει τον κύκλο της.

Η ανακοίνωσή  του για τα μέτρα επιβεβαιώνει πως κινείται στο πλαίσιο της διατήρησης ανοιχτών διαύλων τόσο με όσους εμφανίζονται επιφυλακτικοί ακόμη και σήμερα για τον εμβολιασμό όσο και στους αντιεμβολιαστές παρέχοντας άλλοθι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στην περίπτωση των υγειονομικών, των εργαζομένων πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τάσσεται υπέρ όσων δεν έχουν εμβολιαστεί και κινείται στη λογική των συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ αφού αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «Αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, μετά τις συζητήσεις για κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων, εγκληματεί πετώντας εκτός εργαζόμενους με κίνδυνο κατάρρευσής του εν μέσω μεγάλης αναζωπύρωσης της πανδημίας».

Με λίγα λόγια υιοθετεί όσα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές και εμμέσως πλην σαφώς ζητά να μην υπάρξει υποχρεωτικότητα σε αυτή την κατηγορία των εργαζομένων.

Και δεν σταματά εκεί καταγγέλλει ακόμη και το γεγονός πως καθίσταται υποχρεωτική η διενέργεια τεστ για τους ανεμβολίαστους με δικά τους έξοδα, παραβλέποντας το γεγονός πως όλοι πλέον έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν δωρεάν καθώς και ότι αποτελεί προσωπική τους επιλογή να μη συμμετάσχουν στο πλαίσιο της προσπάθειας να κτιστεί το τείχος ανοσίας που απαιτείται και να μην συμβάλλουν στη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον σαφής. Κινείται στη λογική του Παύλου Πολάκη όσο και αν στελέχη του δηλώνουν πως έχουν εμβολιαστεί και τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού. Το πρόσχημα της πειθούς έχει παρέλθει δεδομένου ότι τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί ήδη σε δισεκατομμύρια περιπτώσεις ενώ ήδη στις ΗΠΑ εγκρίνονται για να αρθούν και οι τελευταίες δικαιολογίες αντιεμβολιαστών και μη εμβολιασμένων.

Το ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του δηλώνοντας ότι  με τα μέτρα  «Η κυβέρνηση ομολόγησε σήμερα ότι απέτυχε - έως τώρα - στους στόχους του προγράμματος εμβολιασμού και στη δημιουργία του αναγκαίου "τείχους ανοσίας"» καθώς και ότι πρέπει να «να υπάρξει ένα στοχευμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και πειθούς για τον εμβολιασμό, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων» μπαίνει στην ίδια λογική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Της παροχής δηλαδή δικαιολογιών στους ανεμβολίαστους προκειμένου να συνεχίσουν την αντικοινωνική συμπεριφορά αρνούμενοι ή αποφεύγοντας να ενταχθούν στην κοινή προσπάθεια και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η κυβέρνηση έβαλε το πλαίσιο και όρισε τις παραμέτρους στήριξης κοινωνίας και οικονομίας. Η αντιπολίτευση κινείται με τη γνωστή μικροκομματική λογική της ψηφοθηρίας και της πρόκλησης φθοράς στην κυβέρνηση αρνούμενη να συνταχθεί σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί μια παγκόσμια υγειονομική κρίση. Η στάση του καθενός θα κριθεί.