ΣΥΡΙΖΑ: Η Προανακριτική Επιτροπή εξελίσσεται σε φιάσκο

ΣΥΡΙΖΑ: Η Προανακριτική Επιτροπή εξελίσσεται σε φιάσκο

Για φιάσκο στο οποίο εξελίσσεται η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση «Καλογρίτσα» κάνουν λόγο κοινοβουλευτικής πηγές που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες προσθέτουν πως η Νέα Δημοκρατία οδηγείται σε «μεταχρονολογημένες αναζητήσεις, οι οποίες όμως έχουν απαντηθεί».

Αναλυτικότερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως «η εξέλιξη της Προανακριτικής σε φιάσκο οδηγεί τη ΝΔ σε μεταχρονολογημένες αναζητήσεις, οι οποίες όμως έχουν απαντηθεί».

«Τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής, στα οποία αναφέρεται ήταν δεσμευμένα από το δημόσιο ως τα μέσα Ιανουαρίου του 2017. Όταν επιστράφηκαν, τα κράτησε ο κ. Καλογρίτσας, όπως ομολόγησε σήμερα ο ίδιος. Για το τι έγιναν αυτά τα χρήματα μετά, σε ποιους λογαριασμούς πήγαν και πως μοιράστηκαν μπορούν να το διαβάσουν στα εξόχως αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Τύπου (και των τελευταίων ημερών)», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Ενώ καταλήγουν: «Η επαναφορά χιλιοπαιγμένων σεναρίων δεν δείχνει την άγνοια της Πειραιώς. Δείχνει την παραδοχή της ότι η Προανακριτική έχει πέσει στα βράχια».