Συρία: Αντάρτες κατέρριψαν μαχητικό αεροπλάνο των κυβερνητικών δυνάμεων

Συρία: Αντάρτες κατέρριψαν μαχητικό αεροπλάνο των κυβερνητικών δυνάμεων

Σύροι αντάρτες κατέρριψαν σήμερα ένα μαχητικό αεροσκάφος της συριακής πολεμικής αεροπορίας στα δυτικά της χώρας και ο πιλότος του σκοτώθηκε, μολονότι χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά στην επαρχία Χάμα. Ο πιλότος έχασε τη ζωή του επειδή δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του.

Οι αντάρτες σπανίως καταρρίπτουν αεροπλάνα καθώς δεν διαθέτουν επαρκή αντιαεροπορικό εξοπλισμό. Το τελευταίο διάστημα, μετά την εμπλοκή της Ρωσίας στη σύρραξη στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, έχουν πολλαπλασιάσει τις εκκλήσεις τους να τους σταλούν αντιαεροπορικοί πύραυλοι.

Το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στην πόλη Καφρ Ναμπούντα, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες μεταξύ των ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων. Αργά το βράδυ της Τρίτης οι αντάρτες κατέλαβαν έναν κοντινό λόφο, τον Τελ Οτμάν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης ανταρτών αλ Ουόστα που δρα στην περιοχή και ανήκει στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό είπε ότι το ρωσικής κατασκευής αεροσκάφος MiG καταρρίφθηκε "ενώ έπληττε θέσεις των ανταρτών στο μέτωπο της Καφρ Ναμπούντα".

Τον περασμένο μήνα οι αντάρτες είχαν καταρρίψει ένα ελικόπτερο κοντά στην Καφρ Ναμπούντα ενώ τον Ιούνιο μια άλλη ομάδα κατέρριψε ένα MiG στη νότια Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ