Συνολικά 141 μετανάστες έφτασαν μέσα σε λίγες ώρες σε Κω, Σάμο, Λέσβο

Συνολικά 141 μετανάστες έφτασαν μέσα σε λίγες ώρες σε Κω, Σάμο, Λέσβο

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι μαζικές αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά με λέμβους, από την Τουρκία, καθώς μόνο τις τελευταίες ώρες το λιμενικό σώμα και η Frontex περισυνέλεξαν 141 άτομα που κατευθύνονταν στα νησιά Κω, Σάμο και Λέσβο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού, στην Κω η Frontex εντόπισε λέμβο στην οποία επέβαιναν 18 μετανάστες και προέβη στην ασφαλή μετεπιβίβαση τους και μεταφορά τους στο επιβατικό λιμάνι της Κω, ενώ αντίστοιχα στη Λέσβο περισυνέλεξε 42 μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, ενώ συνελήφθη ο χειριστής της λέμβου στην οποία επέβαιναν.

Παράλληλα, άλλο πλοίο της Frontex εντόπισε μηχανοκίνητη λέμβο με 51 μετανάστες που κατευθύνονταν στη Σάμο. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου Σάμου.

Την ίδια στιγμή το λιμενικό εντόπιζε άλλους 30 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά Ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΣΟΥ», τους οποίος και περισυνέλεξε και μετέφερε στο λιμάνι Βαθύ.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα