Συνελήφθη καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Συνελήφθη καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση σε επαρχιακή πόλη ο Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, καταζητούμενος από το 2019 για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», για απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ertnews.gr, ο συλληφθείς συμμετείχε σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, μόλις σήμερα το πρωί.

Ο Χατζηβασιλειάδης μαζί με άλλα 2 άτομα με την απειλή καλάσνικοφ  πραγματοποίησαν το 2019 ένοπλη ληστεία στο κατάστημα ΟΠΑΠ Play, που βρίσκεται στην οδό 17ης Νοεμβρίου στο Χολαργό, με λεία 1.906 ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους από λάθος τους ο ένας πυροβόλησε τον Χατζηβασιλειάδη και τον τραυμάτισε. Από τότε ήταν άφαντος.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που θα μεταφέρει τον 46χρονο στην Αθήνα. Παράλληλα διενεργούνται έρευνες στο σπίτι που διένεμε καθώς και για να διαπιστωθούν οι επαφές του.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα" έχει αναλάβει την ευθύνη γα επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη, στην πρεσβεία του Μεξικού, καθώς και για επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία κ.ά.