Συνελήφθη χρηματοδότης του «επαναστατικού ταμείου» στην Κύπρο

Συνελήφθη χρηματοδότης του «επαναστατικού ταμείου» στην Κύπρο

Συνελήφθη στην Κύπρο και αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα νεαρός σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα για χρηματοδότηση του «Επαναστατικού Ταμείου».

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, είναι η 15η σύλληψη σχετικά με υπόθεση χρηματισμού μελών των Πυρήνων της Φωτιάς, για να εξασφαλίζουν προϊόντα μέσα στη φυλακή.

Ο συλληφθής είναι φαντάρος ο οποίος υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ και εντοπίστηκε από την κυπριακή αστυνομία κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο. Πλέον αναμένεται να κινηθούν διαδικασίες έκδοσής του προκειμένου να βρεθεί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, Ευτύχη  Νικόπουλου, ο οποίος προΐσταται της συγκεκριμένης έρευνας.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν συλληφθεί 14 άτομα για εμπλοκή με τραπεζικό λογαριασμό που φέρεται να συνδέεται με τη δράση του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ήταν η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς οι 14 συλληφθέντες δεν ενεργούσαν από μόνοι τους, αλλά κατόπιν εντολών από άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Όπως είχε γίνει γνωστό, οι κατηγορούμενοι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, με τον οποίο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, σχετίζεται ο κρατούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, Κ. Γιατζόγλου, που είχε συλληφθεί για την υπόθεση αποστολής παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Αυτός ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές της Αντιτρομοκρατικής, ο λογαριασμός ανοίχτηκε λίγους μήνες πριν από την επίθεση, ενώ είχαν κατατεθεί  σε αυτόν περίπου 35.000 ευρώ, σε μικρoποσά.

Φωτογραφία: Ιntime