Συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές - Πάνω από 15.200 άτομα στα νησιά του Αιγαίου

Συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές - Πάνω από 15.200 άτομα στα νησιά του Αιγαίου

Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Χίο και την Λέσβο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται συνολικά 15.231 άτομα, από περίπου 13.000 που βρίσκονταν εκεί πριν από δύο μήνες.

Στη Λέσβο, βρίσκονται 8.170 άτομα, με τις νέες αφίξεις να ανέρχονται σε 85, ενώ στη Χίο σημειώθηκαν 66 νέες αφίξεις προσφύγων, με τα άτομα που είναι εκεί να ανέρχονται σε 2.397. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη Σάμο, με 2.397 πρόσφυγες να παραμένουν στο νησί, ενώ σε Λέρο και Κω τα νούμερα είναι σαφώς χαμηλότερα (997 και 1.127 αντίστοιχα).

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου πλωτό σκάφος της Frontex προέβη στον εντοπισμό και στη διάσωση 62 προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου Μυτιλήνης, οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, ενώ το ελληνικό Λιμενικό Σώμα προέβη στον εντοπισμό και στη διάσωση 44 προσφύγων, επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης ν. Λέσβου.