Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους διοργανωτές του "Athens Democracy Forum"

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους διοργανωτές του "Athens Democracy Forum"

Τους διοργανωτές του Δ΄ Συνεδρίου του «ATHENS DEMOCRACY FORUM», το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα τον προσεχή Σεπτέμβριο, δέχθηκε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και ανακοίνωσε ότι το Forum τίθεται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στο Forum ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι είναι επιβεβλημένο κάθε χρόνο να υπάρχει και ένα ζήτημα σχετικά με τις ρωγμές που δημιουργούνται σε συγκεκριμένους πυλώνες της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι η ονομασία του σε Forum «Αριστοτέλη» ταιριάζει και με βάση το γεγονός ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αριστοτέλης δεν υπήρξε μόνον ο διανοητής του Ορθού Λόγου, αλλά είναι ουσιαστικά ο πρώτος θεωρητικός στοχαστής των θεσμών της Δημοκρατίας.

«Υπό τις προϋποθέσεις, λοιπόν, αυτές, επαναλαμβάνω, τίθεται το Forum υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και είναι χρέος της Προεδρίας να συνεχίσει και στο μέλλον τη στήριξη του θεσμού αυτού, που η ακτινοβολία του εύχομαι κι ελπίζω να είναι παγκόσμια. Η Αθήνα θα είναι το επίκεντρο το οποίο δείχνει πώς ξεκίνησε η Δημοκρατία, αλλά καλό είναι να σκεφτόμαστε πώς θα υπερασπιστούμε γενικώς την Δημοκρατία στο μέλλον», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ