Συνάντηση Putin - Erdogan στην Αγ. Πετρούπολη

Συνάντηση Putin - Erdogan στην Αγ. Πετρούπολη

O πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan επισκέπτεται σήμερα την Αγία Πετρούπολη, με σκοπό να χτίσει εκ νέου τις σχέσεις της χώρας του με το σημαντικό οικονομικό εταίρο και κυρίαρχη δύναμη στον πόλεμο της Συρίας, τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ταξίδι είναι το πρώτο που πραγματοποιεί ο Erdogan, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Η συνάντηση Erdogan – Putin έρχεται ως συνέχεια της επαναπροσέγγισης που πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό οι δύο χώρες.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η συνάντηση των δύο πολιτικών είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Τούρκο πρόεδρο να δείξει ότι δεν είναι απομονωμένος, στέλνονται το μήνυμα αυτό τόσο στις ΗΠΑ, όσο και την ΕΕ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης Erdogan – Putin αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις των χωρών τους και οι προκλήσεις, όπως η κρίση στη Συρία. Η Τουρκία αναμένεται να κρατήσει μια «χαμηλού προφίλ» στάση για τη Συρία και να προτείνει τη διευθέτηση της κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων, με σκοπό την πολιτική μετάβαση. Τέλος, οι δύο αρχηγοί κρατών αναμένεται να ξεκινήσουν από την αρχή κύκλο συζητήσεων για το φυσικό αέριο.

Διαβάστε ακόμα: - Τουρκία - Ρωσία: Η επίσκεψη Ερντογάν, εκκίνηση για ένα ρωσο-τουρκικό ειδύλιο;