Συνάντηση Πούτιν με Γκουτέρες στη Μόσχα στις 26 Απριλίου

Συνάντηση Πούτιν με Γκουτέρες στη Μόσχα στις 26 Απριλίου

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος γνωστοποίησε πως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, θα μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 26 Απριλίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

«Την Τρίτη, 26 Απριλίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα φτάσει στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ», δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. RIA Novosti, σημειώνοντας πως «θα γίνει δεκτός και από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Γκουτέρες είχε ζητήσει την Τετάρτη ξεχωριστά από τον Πούτιν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συναντηθούν για να συζητήσουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν με στόχο την επίτευξη της ειρήνης.

Από την πλευρά του, μία εκπρόσωπος τύπου του επικεφαλής των ΗΕ, η Έρι Κανέκο, επιβεβαίωσε πως ο Γκουτέρες θα επισκεφθεί τη Μόσχα την Τρίτη, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο.

Όπως είπε η Κανέκο σε δημοσιογράφους, ο Γκουτέρες θα έχει επίσης μια συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.