Συνάντηση ΚΕΔΕ - αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος

Συνάντηση ΚΕΔΕ - αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος

Την απλούστευση των αδειοδοτήσεων για τη χωροθέτηση νέων πράσινων σημείων κομποστοποίησης και μεταφοράς των απορριμμάτων αλλά και της νομιμοποίησης των υφιστάμενων, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, συναντήθηκε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό, προκειμένου να του εκθέσει τις προτάσεις της για τη βελτίωση του εθνικού πλαισίου διαχείρισης απορριμμάτων.

Ιδιαίτερα υπογραμμίστηκε από πλευράς ΚΕΔΕ, η πιστοποίηση των σχετικών δομών να γίνεται από τους δήμους, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε επίσης από τον κ. Τσιρώνη την άμεση οικονομική ενίσχυση των δήμων για τη δημιουργία υποδομών διαχείρισης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε ότι με την έγκριση του ΠΕΣΔΑ ανά Περιφέρεια θα αποδεσμεύονται τα σχετικά κονδύλια από τα Περιφερειακά Προγράμματα, αλλά και αναλογικά από τα Κεντρικά Προγράμματα.

Ακόμη, προτάθηκε από την ΚΕΔΕ να αξιοποιηθούν τα αδιάθετα χρήματα από τα συστήματα διαχείρισης προκειμένου να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους πολίτες, όπως η μείωση των δημοτικών τελών, για σωστότερη διαχείριση των απορριμμάτων κ.ά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ