Συνάντηση Ιερώνυμου με τον υπουργό Άμυνας του Λιβάνου

Συνάντηση Ιερώνυμου με τον υπουργό Άμυνας του Λιβάνου

Τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εθνικής Άμυνας του Λιβάνου Σαμίρ Μοκμπέλ υποδέχθηκε σήμερα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερώνυμος.

Ο υπουργός του Λιβάνου, ο οποίος κατά δήλωσή του, ήρθε να λάβει την ευλογία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του, την οποία χαρακτήρισε ήρεμη και καλύτερη από άλλες χώρες που δέχονται επιθέσεις. Επιπλέον, ζήτησε τη συμβολή του αρχιεπισκόπου στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον Λίβανο, κυρίως με τους πρόσφυγες, αφού, όπως ανέφερε, ο Λίβανος, μία χώρα 3,5 εκατ. κατοίκων δεν μπορεί να δεχθεί 1,7 εκατ. πρόσφυγες. Το ζήτημα αυτό παύει να είναι εθνικό και γίνεται ευρωπαϊκό και παγκόσμιο, τόνισε.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας υπογράμμισε πως υπάρχει αλληλοσεβασμός και αλληλοεκτίμηση από τους δύο λαούς και σημείωσε πως και για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό ζήτημα το προσφυγικό.

Άλλωστε, προσέθεσε, «η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει και το σοβαρό θέμα της οικονομικής κρίσης», και αναφέρθηκε στην προσφορά της Εκκλησίας και του κόσμου σε όσους βιώνουν ένδεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ