Συνάντηση για την ανακατασκευή του γηπέδου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά

Συνάντηση για την ανακατασκευή του γηπέδου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά

Το θέμα της ανακατασκευής του γηπέδου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά ΕΠΣΠ, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), που εκκρεμεί εδώ και μια πενταετία και καλύπτει τις ανάγκες αθλητών από 8 ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά εξετάστηκε σε συνάντηση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με το δήμαρχο Πειραιά και τη Διοίκηση της ΕΠΣΠ.

Ο κ. Γαβρίλης είπε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού της, ώστε να αυξηθεί το κονδύλι για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου γηπέδου σε 680.000 ευρώ από 350.000 ευρώ και να υλοποιηθεί το έργο από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Επίσης, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά εξετάζουν το θέμα της κατασκευής σταδίου Κλασσικού Αθλητισμού, στον ίδιο χώρο και προετοιμάζουν τη Προγραμματική Σύμβαση που θα συνάψει η Περιφέρεια Αττικής με τη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για να υλοποιηθεί το έργο του καθαρισμού και της ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, προϋπολογισμού 210.000 ευρώ, ώστε να καταστεί και πάλι ασφαλής και επισκέψιμος για τους περίοικους και όχι μόνο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά δήλωσε ότι «Το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να επιστρέψει τον περιβάλλοντα χώρο στο ΣΕΦ ώστε να γίνουν όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις και να διατεθεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Δεν αποτελεί λύση πρόσθεσε να αλλάξει ο διαχειριστής και να προσπαθήσει το ΤΑΙΠΕΔ να ξανακάνει διαγωνισμό πώλησης μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια». Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά τόνισε ότι για το λόγο αυτό, η Αυτοδιοίκηση και οι φορείς της περιοχής διεκδικούν την αποδέσμευση του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ και την αξιοποίησή του για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις εξασφαλίζοντας την λειτουργική βιωσιμότητά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ