Συνάντηση Γ. Καμίνη – L. Thompson για το προσφυγικό

Συνάντηση Γ. Καμίνη – L. Thompson για το προσφυγικό

Το προσφυγικό ζήτημα απασχόλησε τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και την αναπληρώτρια διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Laura Thompson σε συνάντησή τους στο δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά.

Η κ. Thompson ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και τις εκτιμήσεις του ΔΟΜ αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, ενώ ο κ. Καμίνης, ανέλυσε διεξοδικά τη στρατηγική και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει ο δήμος σχετικά με τη διασφάλιση προϋποθέσεων αξιοπρεπούς διαβίωσης των προσφύγων (χώρος φιλοξενίας στον Ελαιώνα, ανοιχτή δομή του ΔΟΜ στους Αμπελόκηπους κ.α.)

Χθες, ο κ. Καμίνης υποδέχτηκε στο δημαρχιακό μέγαρο τον δήμαρχο του Ντίσελντορφ, Thomas Geisel, ο οποίος θα μετάσχει στον αυριανό Μαραθώνιο της Αθήνας. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για το προσφυγικό, για τις δράσεις κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης που εξελίσσονται στις δύο πόλεις.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι, όπου ο κ. Geisel ξεναγήθηκε από τον κ. Καμίνη στον Κόμβο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας INNOVATHENS της Τεχνόπολης και επισκέφθηκε το EkinisiLAB, τη δράση εκκόλαψης νέων επιχειρηματικών ιδεών, που ανήκει στο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων και λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΣΕΒ.

Ακολούθως, ο δήμαρχος του Ντίσελντορφ επισκέφθηκε τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, που στηρίζει με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης 8.500 οικογένειες και μοναχικά άτομα και λειτουργεί από το 2012 στο κτίριο του παλιού Φρουραρχείου στον σταθμό Λαρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ