Συνάντηση Δ. Παπαδημητρίου με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Συνάντηση Δ. Παπαδημητρίου με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νησιωτική επιχειρηματικότητα αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του υπουργού κ. Παπαδημητρίου, στην έδρα του επιμελητηρίου στη Σύρο. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, προχθές, στην Αθήνα παραβρέθηκαν, εκτός από τον υπουργό, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης και στελέχη του υπουργείου, ενώ από πλευράς επιμελητηρίου παρόντες ήταν ο πρόεδρος, Γιάννης Ρούσσος, ο διευθυντής, Αλέξης Τσιάντης, και ειδικοί συνεργάτες του επιμελητηρίου.

Ο κ. Ρούσσος, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του νομού Κυκλάδων και την υφιστάμενη κατάσταση για τις τοπικές επιχειρήσεις, δίνοντας έμφαση σε όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν το περιβάλλον δυσμενέστερο σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα όπως το υπό κατάθεση νομοσχέδιο περί εξωδικαστικού συμβιβασμού για τις επιχειρήσεις, η φορολογία και η θέσπιση ακατάσχετου ορίου στους επιχειρηματικούς λογαριασμούς.

Ο κ. Ρούσσος παρουσίασε τις θέσεις του επιμελητηρίου για την επικείμενη αλλαγή της επιμελητηριακής νομοθεσίας και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του επιμελητηριακού θεσμού. Επιπλέον, ανέλυσε συγκεκριμένες προτάσεις του επιμελητηρίου για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων-μελών του και ο κ. Παπαδεράκης εξέφρασε τη διάθεση για περαιτέρω επεξεργασία των θεμάτων εν όψει και της σχετικής διαβούλευσης.

Τέλος, τέθηκε εκ νέου το θέμα των επιπτώσεων της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στη νησιωτικότητα, καθώς και η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των ζητημάτων που προκύπτουν στις τοπικές οικονομίες και ιδιαίτερα στα νησιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ