Συνάντηση Δ. Μάρδα με τον Τούρκο πρέσβη

Συνάντηση Δ. Μάρδα με τον Τούρκο πρέσβη

Ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα και του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που διεξήχθη στο υπουργείο Εξωτερικών, βρέθηκε η περαιτέρω διεύρυνση των ελληνοτουρκικών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, με έμφαση στη διμερή συνεργασία στον τομέα των μεταφορών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, εξετάστηκε η δημιουργία υπερταχείας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη και την Ηγουμενίτσα με την Κωνσταντινούπολη, καθώς και την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης–Σμύρνης. Σχετικά με την τελευταία, η τουρκική πλευρά, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της, εκφράζοντας την πρόθεσή της για παράλληλη μείωση των τελών ελλιμενισμού στον λιμένα Σμύρνης, προκειμένου η σύνδεση να καταστεί πιο ελκυστική.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επενδύσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, ο Τούρκος πρέσβης ενημέρωσε τον υφυπουργό για το μεγάλο ενδιαφέρον τουρκικών εταιρειών να πραγματοποιήσουν παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ