Συνάντηση Αυγενάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συνάντηση Αυγενάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, όπου συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επικαιρότητας.

Ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και τόνισε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδας, ότι «φεύγω πολύ πιο πλούσιος, σε αγάπη, συναισθήματα και ευχές». Σημείωσε, ακόμη, ότι «συζητήσαμε πολλά και σημαντικά ζητήματα. Άλλωστε την αγάπη μου και τον σεβασμό προς την Εκκλησία δεν τα έκρυψα ποτέ. Μπορούμε να δημιουργήσουμε εγκαταστάσεις, ώστε τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της Εκκλησίας σε όλη την χώρα να συνδεθούν με τον αθλητισμό και τις πραγματικές αξίες» και συμπλήρωσε πως στόχος είναι «να δουλέψουμε από κοινού για μία καλύτερη κοινωνία».

 Την χαρά του για τη συνάντηση εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ επισήμανε ότι η συζήτηση «έσπρωξε την σκέψη μου προς την Κρήτη, που μας συνδέουν πολλές φιλίες και ιδιαιτέρως έφερε στο μυαλό μου τους φοιτητικούς αγώνες και στα αθλήματα που χαρακτηρίζουν την φοιτητική περίοδο. Σήμερα, θα θέλαμε να δημιουργήσουμε χώρους όπου τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι θα μπορούν να αθλούνται. Η Εκκλησία έχει έναν πολύ ωραίο χώρο, πλάι στις κατασκηνώσεις, όπου φιλοδοξούμε, με την βοήθεια της Πολιτείας, να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό κέντρο».