Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον δήμαρχο Καλυμνίων

Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον δήμαρχο Καλυμνίων

Τις ευχαριστίες του προς τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο για την άμεση ανταπόκριση των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα θέματα για τα οποία ζητείται η συνδρομή τους, στο πλαίσιο των παγίων οδηγιών και κατευθύνσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασε ο δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτριος Διακομιχάλης, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στο ΓΕΕΘΑ χθες Πέμπτη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στη διαρκή και αγαστή συνεργασία του δήμου Καλυμνίων με το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ».

Περαιτέρω συζητήθηκε το θέμα της επιπρόσθετης βελτίωσης του οδικού δικτύου της Ψερίμου, για το οποίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Καλυμνίων ότι συνιστά έργο υψηλής προτεραιότητας, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων ειδικά σε ό,τι αφορά στις ακριτικές περιοχές, και ότι προσβλέπει στην άμεση ανάληψη όλων των απαραίτητων ενεργειών εκ μέρους του δήμου, προκειμένου να αναληφθούν και να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες από τη ΜΟΜΚΑ το ταχύτερο δυνατόν.

Υπενθυμίζεται ότι το περιφερειακό ιατρείο της Ψερίμου στελεχώνει οπλίτης ιατρός ενώ η ΜΟΜΚΑ συνδράμει στις εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου του οικισμού του ακριτικού νησιού.

Τον δήμαρχο Καλυμνίων συνόδευε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου Γεώργιος Θανάτσης ενώ στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο διοικητής της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας.