Συμπαράσταση της ΠΟΕΣΥ στην απεργία δημοσιογράφων σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό

Συμπαράσταση της ΠΟΕΣΥ στην απεργία δημοσιογράφων σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό

Τη συμπαράστασή της στην Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, με αφορμή την απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ στον τηλεοπτικό σταθμό TRT για τις νέες απολύσεις δημοσιογράφων του καναλιού.

Η κήρυξη της απεργίας, ενημερώνει η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, κρίθηκε απαραίτητη από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, μετά τις απολύσεις την προηγούμενη εβδομάδα, τριών δημοσιογράφων (δύο μελών της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και ενός μη μέλους). Η ΠΟΕΣΥ, από την πλευρά της, ζητά την άμεση ανάκληση των απολύσεων, και καλεί την Πολιτεία να θέσει άμεσα κανόνες ορθής λειτουργίας των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών καθώς και να ελέγξει τη μετοχική σύνθεση των ιδιοκτητριών εταιρειών και την πηγή των εσόδων τους, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα διαπλοκής και αδιαφάνειας.

Σημειώνεται ότι η 24ωρη προειδοποιητική απεργία στο εν λόγω κανάλι (με κύριο μέτοχο τον εφοπλιστή Ιωάννη Καραγιώργη ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης των ολλανδικών αρχών) θα ξεκινήσει στις 7:00 π.μ. της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 π.μ. της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ