Σύμβουλος Erdogan: Πατήστε τα Ίμια και θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου

Σύμβουλος Erdogan: Πατήστε τα Ίμια και θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου

Συνεχίζει το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων ο Yigit Bulut, σύμβουλος του τούρκου προέδρου, δηλώνοντας ότι εάν η Ελλάδα πατήσει πόδι στα Ίμια, η Τουρκία θα τα υπερασπιστεί μέχρι θανάτου.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο σύμβουλος του Erdogan τόνισε χαρακτηριστικά: «Ας δοκιμάσουν (σ.σ. οι Έλληνες) την αποφασιστικότητά μας. Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια (Καρντάκ όπως τα είπε). Αν συμβεί αυτό, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου από την στιγμή που θα δώσει εντολή ο πρόεδρος Erdogan» 

Μόλις χθες ο Υigit Bulut είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της Κύπρου με αφορμή τα τεκταινόμενα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT ανέφερε ότι «η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει».

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ε/κ τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Erdogan) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι'' αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.