Συμβούλιο της Ευρώπης: Να μην συγχέονται οι πρόσφυγες με τους τρομοκράτες

Συμβούλιο της Ευρώπης: Να μην συγχέονται οι πρόσφυγες με τους τρομοκράτες

Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγερν Γιάγκλαντ κάλεσε σήμερα να μην συγχέονται οι πρόσφυγες με τους μετανάστες, τονίζοντας πως δεν πρέπει «να κατηγορούνται για τρομοκρατία εκείνοι που προσπαθούν να σωθούν από αυτήν» σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν πρέπει να αναμιγνύεται η κρίση των μεταναστών με την τρομοκρατική απειλή. Η τρομοκρατία υπήρχε πολύ πριν. Δεν πρέπει να κατηγορούμε για τρομοκρατία αυτούς που προσπαθούν να σωθούν από αυτήν», υπογράμμισε ο Γιάγκλαντ.

«Οι τρομοκράτες δεν είχαν ανάγκη τους πρόσφυγες για να διαπράξουν τα εγκλήματά τους. Αυτοί που το υποστηρίζουν υποκύπτουν στην προπαγάνδα τους», προσέθεσε ο ίδιος.

Την επομένη των επιθέσεων στο Παρίσι η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν απαίτησε να «σταματήσει αμέσως η υποδοχή οποιουδήποτε μετανάστη», ενώ η νέα, συντηρητική και ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση της Πολωνίας υιοθέτησε ακόμη σκληρότερες θέσεις έναντι των προσφύγων. Στην Ουγγαρία, η συντηρητική κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του συστήματος των ποσοστώσεων για την ανακατανομή των προσφύγων που έχει εισηγηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακόμη, ο Γιάγκλαντ δήλωσε ότι τον ανησυχεί το ενδεχόμενο κινήματα τα οποία εναντιώνονται στο ισλάμ συλλήβδην, όπως το PEGIDA στη Γερμανία, να κερδίσουν επιρροή εξαιτίας των επιθέσεων στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ