Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Ντ. Σασόλι

Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Ντ. Σασόλι

Τη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του για το θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, εκφράζει, με μηνύματά του ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα. Γίνεται λόγος για έναν καταξιωμένο δημοσιογράφο και πολιτικό, με όραμα για την Ευρώπη, υπέρμαχο των αξιών της και παθιασμένο ευρωπαίο ηγέτη.

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάνει λόγο για έναν αξιόλογο Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο, του οποίου το όραμα για την Ευρώπη ως φάρο ειρήνης και δημοκρατίας στον κόσμο θα λάμψει ως διαρκής κληρονομιά. 

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter, τονίζοντας ότι αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Βαθιά συντετριμμένος για τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρει. «Ο Νταβίντ Σασόλι ήταν ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος και πολιτικός, που αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και μια ισχυρότερη ΕΕ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του στοΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο».


Βαρβιτσιώτης: Χάσαμε έναν παθιασμένο ευρωπαίο ηγέτη

Τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο το προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανάρτησή του στο twitter.

«Είμαι βαθιά λυπημένος από τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι», αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης και προσθέτει: «Σήμερα χάσαμε έναν παθιασμένο Ευρωπαίο ηγέτη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αγαπητέ φίλε Νταβίντ, αναπαύσου εν ειρήνη». Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση του κ. Βαρβιτσιώτη είναι από την εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια Ελλάδας-ΕΕ στις 27 Μαΐου 2021.

Τσίπρας: Τρομερή απώλεια για την Ευρώπη

Θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε στον λογαριασμό του στο Twitter (@tsipras_eu) ότι «ο ξαφνικός θάνατος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, είναι μια τρομερή απώλεια για την Ευρώπη και την Ιταλία». «Ένας φίλος της Ελλάδας, με προοδευτικό όραμα για την κοινωνική Ευρώπη, που αγωνίστηκε για ένα δυνατό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θερμά συλλυπητήρια», τόνισε.


 

Ανδρουλάκης: Τίμησε τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε συγκλονισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε πώς «η Ευρώπη χάνει έναν γενναίο υπέρμαχο των αξιών της, που τίμησε με την παρουσία του τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». «Πάντα στο πλευρό της πατρίδας μας, έδωσε αγώνα για την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια των λαών της Ευρώπης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και απηύθυνε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΚΚΕ: Συλλυπητήρια
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.