Superleague: Άλλοθι η διακοπή - Γ. Βασιλειάδης: Το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει μέχρι να μπουν κανόνες

Superleague: Άλλοθι η διακοπή - Γ. Βασιλειάδης: Το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει μέχρι να μπουν κανόνες

Κόντρα κυβέρνησης - Superleague έχει ξεσπάσει με αφορμή την απόφαση του υπουργείου να διακόψει επ'' αόριστον την πραγματοποίηση του πρωταθλήματος, μετά την εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, στον αγωνιστικό χώρο με ένα όπλο στη θήκη του παντελονιού, στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Την πλήρη διαφωνία των μελών της Superleague για τη διακοπή του πρωταθλήματος μετέφερε στον υφυπουργό Αθλητισμού ο πρόεδρος της Superleague Γιώργος Στράτος.

«Η διακοπή δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτα και ακυρώνει ό,τι θετικό έχει γίνει και ό,τι θετικό υφίσταται» είπε ο κ. Στράτος μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Βασιλειάδη.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η διακοπή θέτει σε τεράστια διακινδύνευση ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο πέραν των οικονομικών συνεπειών επί δικαίων και αδίκων σε όλες τις ομάδες της Superleague».

«Υφίσταται νόμος και προβλεπόμενες ποινές να καταλογίσουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα. Εμείς έχουμε δική μας άποψη. Σε ό,τι κριθεί επιβεβλημένο και απαραίτητο στο νομοθετικό πλαίσιο και τα αρμόδια όργανα θα συζητήσουμε, πάντα σε συμφωνία με τους αρμόδιους θεσμούς. Θα είμαστε αρωγοί, έχουμε καταθέσει προτάσεις που θα της επαναφέρουμε. Δεν είχαμε διάσταση απόψεων, η διακοπή δεν συμβάλλει σε τίποτα, μπορεί να αποτελέσει οπισθοδρόμηση στον ευκταίο στόχο και άλλοθι για να κρυφτούν ορισμένοι πίσω από αυτήν. Ζητάμε την ταχύτερη άρση της διακοπής, έχουμε απόψεις και θα είμαστε παρόντες όταν μας ζητηθεί στο βαθμό που μας αναλογεί», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Γ. Βασιλειάδης: Το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει μέχρι να μπουν κανόνες

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, από την πλευρά του, αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ τόνισε ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει αν δεν μπουν κανόνες και είπε χαρακτηριστικά: «Όταν ο κ. Σαββίδης κάνει αυτήν την ''μπούκα'' τι θα πω εγώ στον 18χρονο που βλέπει τον πρόεδρο του να κάνει κάτι τέτοιο».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι φέτος έχουμε ένα πρωτάθλημα σε διαφορετικές βάσεις και νέους κανόνες που έχουν μπει από την FIFA, σημειώνοντας πως «δεν μπορούσαμε να βλέπουμε την κατάσταση να περνάει χωρίς να κάνουμε παρέμβαση», ενώ τόνισε ότι σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται πρέπει να συμμετέχουν και τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να πάρουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, ανέφερε ότι το πρωτάθλημα θα διακοπεί όσες φορές χρειαστεί μέχρι να μπουν κανόνες, καθώς και ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει, αν δεν συμφωνήσουν όλοι σε ένα πλαίσιο κανόνων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι υπάρχει συνεργασία με την FIFA και την UEFA και υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και θα αναγκαστούν όλοι να συνεργαστούν αφού υπάρχει η απειλή για Grexit.  

«Δίνουμε μάχη για να φτιαχτούν οι κανόνες», τόνισε, ενώ απαντώντας στην ερώτηση για το αν σκέφτηκε να παραιτηθεί ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Σαφώς θα μπορούσα να σκεφτώ να παραιτηθώ εφόσον δω ότι η μάχη χάνεται».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Βασιλειάδης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα φτάσει μέχρι του τέλους. 

«Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια γιατί αυτοί είναι κοκόρια. Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί. Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πιεζόμαστε καθόλου. Εμάς δεν μας κρατάει κανένας. Δεν μπορούν να βγαίνουν οι άνθρωποι που ήταν της εξυγίανσης και να κάνουν αυτά τα πράγματα και να σφάζονται. Έχουν όλοι τους ευθύνη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις συνέπειες στον Ιβάν Σαββίδη είπε ότι με βάση το κανονιστικό πλαίσιο που θα ήθελε η κυβέρνηση «μόνο και μόνο αυτό το περιστατικό της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο συνεπάγεται βαρύ χρηματικό πρόστιμο για τον κ. Σαββίδη».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δηλώνει ότι δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο παραίτησης λέγοντας «έχει κάνει κάπου λάθος η Πολιτεία; Διαβάστε ότι καλούμε όλα τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εξεύρεση λύσης. Δεν είμαι υπουργός ποδοσφαίρου, είμαι υπουργός Αθλητισμού. Έδωσα μάχη για να παίρνουν τακτικοί δικαστές τις αποφάσεις και αυτό γίνεται στις δημοκρατίες. Φώναζα για τους αρχιδιαιτητές, δεν τους έδωσε η UEFA, τους έδωσε τώρα. Αν εμείς ήμασταν με τον όποιο Σαββίδη ή Μελισσανίδη, δεν θα φέρναμε τους αρχιδιαιτητές, δεν θα φέρναμε το VAR. Δεν μας κρατάει κανείς, θέλουμε ισονομία για όλους. Σε καμία κυβέρνηση δεν μπορούν να χρεώνουν δικαστικές αποφάσεις. Σήμερα φωνάζουν όλοι αυτοί γιατί διακόψαμε το πρωτάθλημα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εγώ δεν θα τους καθίσω με το ζόρι σε ένα τραπέζι. Αυτή τη σεζόν είχαμε τις καλύτερες διαιτησίες και τις λιγότερες αμφισβητήσεις. Επειδή κάποιος που θα τιμωρηθεί - γιατί θα τιμωρηθεί- αποφάσισε να κάνει τον καουμπόι, τι θέλετε εγώ να πω; Ο Βασιλειάδης θα πρέπει να παραιτηθεί αν δεν τιμωρηθεί ο κ. Σαββίδης».

Εχθές, στην επιστολή του προς τη FIFA, ο Γιώργος Βασιλειάδης εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ επισήμανε πως στόχος είναι η ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων όσων βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ακόμα:

- Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την διακοπή του πρωταθλήματος - Διακόπτεται και το Κύπελλο

- Η FIFA απειλεί με... Grexit το ελληνικό ποδόσφαιρο

Φωτογραφία Intime News