Στρατιώτης της Τουρκίας σκοτώθηκε στο βόρειο Ιράκ

Στρατιώτης της Τουρκίας σκοτώθηκε στο βόρειο Ιράκ

Ένας τούρκος στρατιώτης υπέκυψε χθες Πέμπτη στα τραύματα που υπέστη όταν χτυπήθηκε από θραύσματα οβίδας στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε η Άγκυρα, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους αντάρτες της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

«Ένας από τους ηρωικούς στρατιώτες μας τραυματίστηκε βαριά σε επίθεση με ολμοβόλο που διέπραξαν τρομοκράτες του PKK εναντίον μιας από τις βάσεις μας. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου δεν μπόρεσε να σωθεί η ζωή του», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Ανταποδώσαμε αμέσως τα πυρά και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, τρεις τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν» (σ.σ.: σκοτώθηκαν), πρόσθεσε το υπουργείο, κατά το οποίο το επεισόδιο εκτυλίχθηκε σε περιοχή κοντά στα τουρκοϊρακινά σύνορα.

Οι τουρκικές δυνάμεις, που διατηρούν μόνιμες βάσεις στο έδαφος του βόρειου Ιράκ, διεξάγουν συχνά επιχειρήσεις εναντίον βάσεων μετόπισθεν του PKK στην περιοχή αυτή, κάτι που προκαλεί εντάσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Βαγδάτη.

Το PKK, αυτονομιστική ένοπλη οργάνωση της κουρδικής μειονότητας που η Άγκυρα και οι σύμμαχοί της στη Δύση χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική», διεξάγει αιματηρό ανταρτοπόλεμο στο τουρκικό έδαφος από το 1984. Η σύρραξη έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.000 ανθρώπους.