Στους 25 επισήμως οι αγνοούμενοι - Σύγχυση με τον αριθμό των νεκρών

Στους 25 επισήμως οι αγνοούμενοι - Σύγχυση με τον αριθμό των νεκρών

Μετά από έξι μέρες και ύστερα από πιέσεις τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και της κατακραυγής των πολιτών κοινοποιήθηκε ο αριθμός των αγνοουμένων, ο οποίος σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα, ανέρχεται στα 25 άτομα. 

Ωστόσο, για πρώτη φορά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής δεν κάνει αναφορά σε αριθμό νεκρών, προκαλώντας σύγχυση, ενώ και η διευκρινιστική ανακοίνωση που ακολούθησε δεν κατάφερε να δώσει απαντήσεις. 

Το δράμα μιας από τις μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες των τελευταίων ετών στη χώρα μας, συνεχίζει να εξελίσσεται, καθώς, βάσει των επίσημων στοιχείων έχουν περισυλλεγεί 87 σωροί, χωρίς να έχει εξακριβωθεί εάν κάθε σωρός πρόκειται για μεμονωμένο άτομο.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, 59 από τις απανθρακωμένες σορούς που βρέθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής έχουν ταυτοποιηθεί έως τώρα από τους ιατροδικαστές, ενώ απομένουν άλλοι 28 σωροί να ταυτοποιηθούν, όταν την ίδια στιγμή γίνεται λόγος για 25 αγνοούμενους.

Επίσης, ανέφερε ότι από τους 11 συνολικά που είχαν διακομισθεί με βαριά εγκαύματα στα νοσοκομεία, οι τέσσερις έχουν πεθάνει. Την ίδια στιγμή μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι υπόλοιποι 7 άνθρωποι που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Αττικής. 

Διευκρινιστική ανακοίνωση Πυροσβεστικής

Διευκρινιστική ανακοίνωση, για τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων, από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, εξέδωσε η Πυροσβεστική.

Στην ανακοίνωση γίνεται έκκληση προς τα ΜΜΕ, μέχρι να ταυτοποιηθούν όλες οι σοροί που βρίσκονται στο νεκροτομείο, να μην προσθέτουν τους νεκρούς με τους αγνοούμενους, καθώς επί της ουσίας, πολλοί από τους φερόμενους ως αγνοούμενοι μπορεί να είναι μεταξύ των νεκρών που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ με τα υπάρχοντα στοιχεία μπορεί ακόμα να δοθεί οριστική απάντηση για τον αριθμό των νεκρών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την αρχή δηλώθηκαν ότι χάθηκαν στην πυρκαγιά συνολικά 84 ονόματα.

Από αυτούς τους 84 μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί οι 59, που είναι νεκροί. Οι υπόλοιποι 25 παραμένουν ως αγνοούμενοι, δεδομένου ότι συνεχίζεται το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης των νεκρών, μεταξύ των οποίων μπορεί να είναι και αυτοί.

Επισήμως, λοιπόν, μέχρι αυτή την ώρα, οι νεκροί είναι οι 59 που ταυτοποιήθηκαν από το DNA, συν τέσσερις που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία (σύνολο 63) και υπολείπονται οι 25 που ακόμα είναι υπό έρευνα.