Στους 14 επισήμως οι αγνοούμενοι - Ταυτοποιήθηκαν ακόμα 11 νεκροί

Στους 14 επισήμως οι αγνοούμενοι - Ταυτοποιήθηκαν ακόμα 11 νεκροί

Λίγες ώρες μετά την ανεύρεση ακόμα ενός νεκρού στη θαλάσσια περιοχή στο Κόκκινο Λιμανάκι, που ανέβασε κι άλλο τον αριθμό των νεκρών, η πυροσβεστική ενημέρωσε πως οι αγνοούμενοι είναι πλέον 14 και τα ταυτοποιημένα θύματα των φονικών πυρκαγιών στη Ανατολική Αττική ανέρχονται στα 74.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Επιπλέον, η πυροσβεστική επιβεβαιώνει πως ένας άνδρας ανασύρθηκε σήμερα νεκρός από πνιγμό στη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας, ωστόσο τα στοιχεία του δεν έχουν εξακριβωθεί.

Πάντως εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση με τον αριθμό των νεκρών μετά τις χτεσινές δηλώσεις και τις διευκρινίσεις της Πυροσβεστικής, η εκπρόσωπος της οποίας απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένο αριθμό.

Μία ανακοίνωση που ήρθε έξι μέρες μετά και ύστερα από πιέσεις τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και της κατακραυγής των πολιτών, ενώ το δράμα μιας από τις μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες των τελευταίων ετών στη χώρα μας, συνεχίζει να εξελίσσεται.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των επίσημων στοιχείων έχουν περισυλλεγεί 87 σοροί, χωρίς να έχει εξακριβωθεί εάν κάθε σορός πρόκειται για μεμονωμένο άτομο.

Διευκρινιστική ανακοίνωση Πυροσβεστικής

Διευκρινιστική ανακοίνωση, για τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων, από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, είχε εκδώσει νωρίτερα η Πυροσβεστική.

Στην ανακοίνωση γίνεται έκκληση προς τα ΜΜΕ, μέχρι να ταυτοποιηθούν όλες οι σοροί που βρίσκονται στο νεκροτομείο, να μην προσθέτουν τους νεκρούς με τους αγνοούμενους, καθώς επί της ουσίας, πολλοί από τους φερόμενους ως αγνοούμενοι μπορεί να είναι μεταξύ των νεκρών που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ με τα υπάρχοντα στοιχεία μπορεί ακόμα να δοθεί οριστική απάντηση για τον αριθμό των νεκρών.

Διαβάστε ακόμα:

- Δήμαρχος Ραφήνας: Οι νεκροί θα φτάσουν τους 120