Στον Έβρο σήμερα Παναγιωτόπουλος - Χρυσοχοΐδης

Στον Έβρο σήμερα Παναγιωτόπουλος - Χρυσοχοΐδης

Μονάδες και φυλάκια στη ζώνη ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού θα επισκεφθούν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής 'Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής, τη συνοριακή γέφυρα «Κήπων», το Συντονιστικό Κέντρο της ΕΛΑΣ στην Ορεστιάδα και την έδρα της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού). Θα συνοδεύονται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, την Τετάρτη 18 Αυγούστου, επισημάνθηκε πως οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Αφγανιστάν. 

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν προκαλεί έντονη ανησυχία στην Ευρώπη κυρίως όμως στην Ελλάδα με τον φόβο μιας κρίσης ανάλογης με αυτή του 2015. Σε κάθε περίπτωση η Αθήνα παρακολουθεί με προσοχή όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν και κυρίως το κύμα φυγής που έχει δημιουργηθεί και το οποίο δείχνει να λαμβάνει διαστάσεις.

Άλλωστε ως ένα εκ των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης που τα τελευταία χρόνια μετατράπηκε σε πύλη εισόδου μεταναστών εξ αιτίας και της στάσης της Τουρκίας, η οποία κατ' επανάληψη έχει εργαλειοποιήσει το μείζονος ανθρωπιστικής σημασίας θέμα των προσφύγων/μεταναστών, απαιτώντας διαρκώς χρήματα και εκβιάζοντας την ΕΕ.