Στον ανακριτή ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν - Παραιτήθηκε ο συνήγορός του
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Στον ανακριτή ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν - Παραιτήθηκε ο συνήγορός του

Ξεκίνησε η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, του καθ' ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της άτυχης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ενώπιον του 12ου Τακτικού Ανακριτή. Η διαδικασία ξεκίνησε αφού ο δικαστικός λειτουργός μελέτησε το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε ο 33χρονος κατηγορούμενος και αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες, καθώς ο πιλότος θα απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης παραιτήθηκε ένας από τους συνηγόρους του. Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε στον ανακριτή η μητέρα του θύματος.

Σκότωσε τη σύζυγό του και το σκυλί της

Αναλυτικά, κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη μεταφέρθηκε στα δικαστήρια ο 33χρονος, ο οποίος μετήχθη, προκειμένου να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται για τον φόνο της συζύγου του και τη θανάτωση του σκυλιού που είχε υιοθετήσει το θύμα.

Κατά τη μεταγωγή του στο ανακριτικό γραφείο ομάδα παρευρισκόμενων αποδοκίμασε τον κατηγορούμενο. Η απολογία είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, αλλά ξεκίνησε τελικά μετά το μεσημέρι.

Η μητέρα της Καρολάιν «δεν μπορούσε»

Εντωμεταξύ, παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά η οικογένεια του θύματος διά του δικηγόρου Βόλου Θανάση Χαρμάνη.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας της Καρολάιν δήλωσε στους δημοσιογράφους για τη μητέρα της 20χρονης: «Για ευνόητους λόγους, η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι... Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της».

Σε συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη για το παιδί

Αναφερόμενος στο θέμα του παιδιού, ο κ. Χαρμάνης σημείωσε: «Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μού είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένεια του κατηγορούμενου και είναι ήδη σε συνεννόηση».

Τόνισε, επίσης, πως «η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή, ενώ η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί».

Παραίτηση συνηγόρου

Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί της Τρίτης ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Μπ. Αναγνωστόπουλου μαζί με τον συνάδελφό του Αλέξανδρο Παπαίωαννίδη, δήλωσε ότι θέτει εαυτόν εκτός της υπόθεσης.

Ο συνήγορος που είχε αναλάβει το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την επιμέλεια του παιδιού δήλωσε πως παραιτείται από την υπόθεση για προσωπικούς λόγους.

Ο συνήγορος επρόκειτο να επισκεφθεί την Εισαγγελία Ανηλίκων, στο πλαίσιο της προσπάθειας μεταξύ των δύο οικογενειών και της εισαγγελικής Αρχής ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση επιμέλειας για το κοριτσάκι.