Στον ανακριτή ο 48χρονος καταζητούμενος για τρομοκρατική δράση

Στον ανακριτή ο 48χρονος καταζητούμενος για τρομοκρατική δράση

Στον ανακριτή οδηγήθηκε το πρωί ο 48χρονος που συνελήφθη την Δευτέρα 9 Αυγούστου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά την διάπραξη ληστείας που ενήργησε σε υποκατάστημα της Alpha Bank ο οποίος παράλληλα ήταν καταζητούμενος και για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», σύμφωνα με το ertnews.gr.

Σε βάρος του απαγγέλθηκαν χθες κατηγορίες για 9 αδικήματα και συγκεκριμένα για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων (διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας- οπλοκατοχής, οπλοκατοχή- οπλοφορία- οπλοχρησία), κλοπή με διάρρηξη κατ’ εξακολούθηση, πρόκληση επιβλαβών παρενοχλήσεων και απείθεια.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την ληστεία οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αναζητήσεις, τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν, ενώ κινείτο οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο. Στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.275 ευρώ, που προέρχονταν από την ληστεία, ένα Kalashnikov, 30 φυσίγγια και ασύρματος. Επιπλέον, εντοπίστηκε και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία είχε διαφύγει αρχικά, για την οποία προέκυψε πως ήταν επίσης κλεμμένη.

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2019 είχαν συλληφθεί στον Χολαργό δυο συνεργοί του – μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», που βαρύνονταν με τα εξής αδικήματα: πρόκληση εκρήξεων, δυο απόπειρες ανθρωποκτονιών εναντίον αστυνομικών, επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χ. Τρικούπη και στις πρεσβείες Μεξικού και Γαλλίας, για συμμετοχή στην ανωτέρω οργάνωση και ληστεία κατά περίσταση. Ο ίδιος είχε διαφύγει τότε τραυματισμένος.