Στόχος η συνέχιση της κυριαρχίας στο κέντρο

Στόχος η συνέχιση της κυριαρχίας στο κέντρο

Καθώς το νέο υπουργικό συμβούλιο «κλείνει» μία εβδομάδα ζωής πληθαίνουν οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ξεκαθαρίσει στους στενούς του συνεργάτες το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση του, τους επόμενους μήνες σε σχέση με την επικοινωνιακή στρατηγική και τακτική.

Όπως επισημαίνει λοιπόν καλά πληροφορημένη πηγή για το Μέγαρο Μαξίμου προτεραιότητα το προσεχές διάστημα είναι η εκφορά ενός μετριοπαθούς πολιτικού λόγου, χωρίς ακρότητες. Σύμφωνα με την ανάλυση που έχει γίνει, οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται την περίοδο αυτή για οξείες αντιπαραθέσεις που απλώς θα γεμίζουν τα τηλεοπτικά «παράθυρα». Δεν ενδιαφέρει ούτε η στείρα αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη Τσίπρα.

Βασικό ενδιαφέρον για την πλειοψηφία των πολιτών είναι η καταπολέμηση της πανδημίας και η εκπόνηση ενός συγκροτημένου πλάνου αντίδρασης της ελληνικής οικονομίας. «Κάθε τι άλλο μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου» επιμένει η ίδια πηγή, θέλοντας να καταδείξει την οδό που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση. 

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ο κ.Μητσοτάκης επιθυμεί η κυβέρνηση του να μείνει μακριά από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να αποφύγει την άσκοπη κόντρα με την αντιπολίτευση. Παράλληλα στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου υπάρχει διάχυτη η άποψη ότι βασικός στόχος μέχρι και το τέλος της τετραετίας θα πρέπει να είναι η επικράτηση στον μεσαίο χώρα, μια και με τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα το δεξιό «στίγμα» αποτυπώθηκε. Είναι γνωστό άλλωστε ότι όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις παραδοσιακά κερδίζονται μέσα από την επικράτηση στο κέντρο, κάτι το οποίο έγινε και το 2019. 

Παρόλαυτα πάντως αυτό δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση  δε θα απαντάει στις προκλήσεις και μάλιστα με ένταση. Σύμφωνα με συνομιλητή του κ.Μητσοτάκη όταν το Μέγαρο Μαξίμου το κρίνει θα υπάρχει σφοδρή αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που αναμένεται για παράδειγμα να συμβεί στην επερχόμενη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία. 

«Άλλο κοινή λογική και άλλο ηττοπάθεια» επισημαίνει κυβερνητικό στέλεχος.