Στο «σκοτάδι» οι έρευνες για τη βόμβα στο Εφετείο - Off οι κάμερες από το 2002

Στο «σκοτάδι» οι έρευνες για τη βόμβα στο Εφετείο - Off οι κάμερες από το 2002

Μπορεί ο Υπουργός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, να δήλωσε ότι υπάρχει μεθοδική έρευνα για να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη, ωστόσο οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση διαπίστωσαν με έκπληξη ότι οι κάμερες του Εφετείου είναι εκτός λειτουργίας εδώ και 15 χρόνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, κατά τη διάρκεια αναζήτησης από άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, υλικού από το βίντεο ασφαλείας, που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διαπιστώθηκε ότι οι κάμερες του Εφετείου δεν έχουν καταγράψει οτιδήποτε από το 2002. Επιπλέον
διαπιστώθηκε επίσης ότι, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις κατά το παρελθόν, δεν μπήκαν ποτέ κάμερες σε κρίσιμα εξωτερικά σημεία του Εφετείου.

Πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στη βαλλιστική έρευνα για τον κάλυκα από Καλάσνικοφ που βρέθηκε στο σημείο της βομβιστικής επίθεσης, όταν ένας εκ των δραστών πυροβόλησε κατά του αστυνομικού φρουρού.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ευελπιστούν ότι ο συγκεκριμένος κάλυκας θα τους επιτρέψει να διαπιστώσουν αν πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Φωτογραφία: Intimenews