Στο Σεράγεβο στις 20 Μαΐου για κομματική συγκέντρωση ο Ερντογάν

Στο Σεράγεβο στις 20 Μαΐου για κομματική συγκέντρωση ο Ερντογάν

Με μια κίνηση – απάντηση στις δυτικές χώρες που απαγορεύουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις Τούρκων πολιτών, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να καλέσει τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους του στο Σεράγεβο, κατά πάσο πιθανότητα στις 20 Μαϊου.
Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Τουρκία έχει εισέλθει σε προεκλογικό κλίμα, ενώ παράλληλα παρατηρείται μία αύξηση στα αντί-τουρκικά δημοσιεύματα στα δυτικά ΜΜΕ και συμπλήρωσε ότι «Αυτο δεν είναι κάτι καινούργιο. Το έχουμε ξαναζήσει και στις προηγούμενες εκλογές. Δεν δίνουμε σημασία σε αυτά».

«Φυσικά, δεν είναι μια δημοκρατική στάση αυτή που ακολουθούν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, πολιτικοί και πολίτες εναντίον των πολιτών μας. Ολοι πρέπει να σεβαστούν\ τις προεκλογικές καμπάνιες και τις εκλογές. Εμείς ποτέ δεν διστάσαμε να επικοινωνήσουμε με τους Ευρωπαίους ηγέτες και να τους συγχαρούμε για την εκλογή τους. Διότι πάντοτε επιθυμούμε να ανοίγει μία νέα σελίδα στις σχέσεις των χωρών. Εμείς θα συνεχίσουμε στον δρόμο μας, με τον τρόπο που εμείς θεωρούμε σωστό», πρόσθεσε.

«Σε ένα περιβάλλον όπου ορισμένες χώρες της Ευρώπης συζητούν αν θα διαθέσουν μια αίθουσα ή όχι για τις προεκλογική εκστρατεία, εμείς αποφασίσαμε να συναντηθούμε στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη με τους πολίτες μας που ζουν εκεί. Αναμένουμε την συμμετοχή 9.000- 10.000 πολιτών. Θα συναντηθούμε  με τους  συμπατριώτες μας  που θα έρθουν από τις  ευρωπαϊκές χώρες  στο χώρο που  έχει  διατεθεί. Ελπίζω να  πάω κι εγώ», σημείωσε ο Τ. Ερντογάν.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που έρχονται τελευταία πολύ συχνά στην επικαιρότητα, ο πρόεδρος Ερντογάν τις χαρακτήρισε «χωρίς συνοχή» και πρόσθεσε ότι ο Μακρόν σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις συνεχιζόμενες  κινητοποιήσεις που δημιουργούν προβληματισμούς.

Ο Ερντογάν σχολίασε επίσης τις δηλώσεις του προέδρου Μακρόν αναφορικά με τη δημιουργία σχίσματος ανάμεσα στα Βαλκάνια και την Τουρκία, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολύ βαθιές ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των βαλκανικών χωρών. Κανείς δεν δύναται να τις αψηφήσει».

Τέλος, ανέφερε ότι «πολύ σύντομα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα  πραγματοποιήσει μία επίσκεψη στις ΗΠΑ. Στην επίσκεψη του, οι κκ Τσαβούσογλου και  Μάικ Πομπέο  θα συζητήσουν για την Μανμπίτζ. Ευελπιστούμε να  γίνουν  να αναγκαία βήματα για τον καθαρισμό της Μανμπίτζ από  τα τρομοκρατικά στοιχεία  της  YPG και PYD».

 

Διαβάστε ακόμα:

- Μήνυμα Ερντογάν στην Ε.Ε μέσω προεκλογικής συγκέντρωσης στο Σεράγεβο