Στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης ο Κυρ. Μητσοτάκης

Το εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ώστε αν ενημερωθεί για τις εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασης του χώρου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal.gr, έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος και ξεναγήθηκε σε όλα τα σημεία όπου εκτελούνται έργα, είδε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και διαπίστωσε με ικανοποίηση πως τηρούνται όλα τα χρονοδιαγράμματα.

Για αυτό και ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι, ακόμα και μέσα στην πανδημία, δεν σταμάτησαν να δουλεύουν, με τήρηση, βεβαίως, όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Παρούσες ήταν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα. Επίσης, ήταν εκεί οι δύο γενικοί γραμματείς του ΥΠΠΟΑ, ο Γιώργος Διδασκάλου (που έχει αναλάβει και τα καθήκοντα «εργοταξιάρχη» του έργου) και ο Ν. Γιατρομανωλάκης.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Η ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη θα είναι πανέτοιμη για τα εγκαίνιά της με μια μεγάλη έκθεση για το 1821, ανήμερα της 25ης Μαρτίου του 2021.