Στο Columbia η Κεραμέως για τη βιώσιμη ανάπτυξη
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Στο Columbia η Κεραμέως για τη βιώσιμη ανάπτυξη

H απόκτηση γνώσεων των εκπαιδευομένων και η καλλιέργεια των απαιτούμενων δεξιοτήτων ώστε να προαχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα-στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης 4.7 του ΟΗΕ έως το 2030. Ο στόχος αυτός αποτελεί τμήμα του Στόχου 4 για ποιοτική εκπαίδευση για όλους, και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Columbia, όπου τονίστηκε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη θα προαχθεί, μεταξύ άλλων, μέσω της εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και το βιώσιμο τρόπο ζωής, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, της κουλτούρας της ειρήνης και της μη-βίας, της ταυτότητας του παγκόσμιου πολίτη.

Στην ανωτέρω εκδήλωση παρέστη, μαζί με άλλους Υπουργούς Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, εκπροσωπώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής με θέμα το μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε το δίγλωσσο σχολείο και την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Flushing, ΝΥ, όπου πραγματοποιήθηκε Αγιασμός για ολόκληρο το μαθητικό πληθυσμό της ελληνικής Κοινότητας, των ελληνικών σχολείων Ημερήσιου, Απογευματινού, Σαββατιανού, της Προσχολικής Αγωγής και όλων των μαθητών και σπουδαστών που ανήκουν στην Κοινότητα και που φοιτούν στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και Ανώτατα ιδρύματα, και συνεχάρη τα μέλη της ελληνικής Κοινότητας για τις άοκνες προσπάθειες διατήρησης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με το νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και την αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης, Ειρήνη Γράψια, με τους οποίους συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την ελληνική και ιδιαίτερα την εκπαιδευτική Κοινότητα.