Στο 84% η αποδοχή των κυβερνητικών χειρισμών - Προβάδισμα 17,4% της ΝΔ
Δημοσκόπηση Alco

Στο 84% η αποδοχή των κυβερνητικών χειρισμών - Προβάδισμα 17,4% της ΝΔ

Τη μεγάλη αποδοχή των κυβερνητικών χειρισμών στην κρίση του κορονοϊού αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση, της εταιρείας Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Open, η οποία καταγράφει παράλληλα μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά που ξεπερνά τις 17 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Alco σε 1.000 άτομα από τις 5 έως τις 10 Μαΐου, εμφανίζει το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό 40% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 22,6%. Τρίτο έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, μετά το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση λαμβάνει 3,8%, ενώ το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει μόλις 2,2%.

Εξαιρετικά μεγάλη αποδοχή έχουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού, με το το 84% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν επιτυχημένους τους χειρισμούς (42% απαντά «Πολύ επιτυχημένοι» και 42% «Αρκετά επιτυχημένοι»), ενώ μόνο το 15% τους θεωρεί «λίγο» ή «καθόλου» επιτυχημένους.

Επιπλέον, το 60% εκτιμά ότι ο ρυθμός άρσης των μέτρων ήταν «αυτός που πρέπει» και μόνο το 24% θεωρεί ότι ήταν «πιο γρήγορος».

Όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 49% εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 20% τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ικανοποίηση για τον Βασίλη Κικίλια φτάνει στο 67% και για τον Νίκο Χαρδαλιά στο 64%, ενώ για την καθημερινή ενημέρωση του Σ. Τσιόδρα, επαρκή τη θεωρεί το 79% των ερωτηθέντων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητικές είναι οι γνώμες για τη στάση του Αλ. Τσίπρα σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με το 42% των ερωτηθέντων να τη θεωρεί όχι ικανοποιητική, ενώ ικανοποιημένο είναι το 37%. Επιπλέον, όπως αποτυπώνεται στην έρευνα, το 16% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρούν ικανοποιητική τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.