Στο «401» Στρατιωτικό Νοσοκομείο μετέβη ο Σωτήρης Τσιόδρας

Στο «401» Στρατιωτικό Νοσοκομείο μετέβη ο Σωτήρης Τσιόδρας

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών μετέβη σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων κορονοϊού, χθες Τετάρτη, στην συγκεκριμένη στρατιωτική υγειονομική δομή και τα οποία σχετίζονται τόσο με στρατιωτικό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όσο και με νοσηλευόμενους.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε στο 401 ΓΣΝΑ επιβεβαιώθηκε «κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο», αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επισημαίνεται, ότι και σε αντίστοιχες περιπτώσεις εντοπισμού μαζικών κρουσμάτων στην κοινότητα, όπως στο συνοικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, όσο και σε υγειονομικές δομές, όπως στην περίπτωση της ιδιωτικής κλινικής Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, ο κ. Τσίοδρας έσπευσε επί τόπου προκειμένου να συντονίσει το έργο του ελεγκτικού μηχανισμού και της διενέργειας των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων.

Διαβάστε Περισσότερα