Στο 12,8% η διαφορά  ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, δυσαρέσκεια για την Αξιωματική Αντιπολίτευση

Στο 12,8% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, δυσαρέσκεια για την Αξιωματική Αντιπολίτευση

Προβάδισμα σχεδόν 12,8 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί το κυβερνών κόμμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμό OPEN.

Πιο αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων συγκεντρώνει ποσοστό 36,9% και προηγείται με 12,8% μονάδες έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συγκεντρώνει ποσοστό 24,1%.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6%. To Μερα25 συγκεντρώνει το 3,6% ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 11,5%.

Την ίδια ώρα, το 73% των πολιτών εμφανίζεται δυσαρεστημένο από την Αξιωματική Αντιπολίτευση,

Συγκεκριμένα, 46% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο και 27% λίγο.

Στο ερώτημα ποιο εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί τη μεγάλη διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας 40% έναντι 22% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια έρευνα το 31% των ερωτηθέντων έχει καλύτερη γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από εκείνη που είχε στις εκλογές για εκείνον. Το 37% έχει την ίδια και το 30% χειρότερη. Για τον Αλέξη Τσίπρα, μόλις το 10% έχει καλύτερη γνώμη, έναντι 52% που έχει την ίδια και 33% που έχει χειρότερη.

Σχετικά με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, το 54% θεωρεί απαραίτητες τις απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους, ενώ το 39% θεωρεί ότι συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας.