Στις φυλακές επέστρεψε ο Αριστείδης Φλώρος

Στις φυλακές επέστρεψε ο Αριστείδης Φλώρος

Στις φυλακές επέστρεψε ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο της Energa, Αρ. Φλώρος. Μετά από εισήγηση του εισαγγελέα έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας η έφεση που είχε ασκηθεί κατά του βουλεύματος αποφυλάκισής του

Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας συνεδρίασε εκτάκτως αργά το βράδυ για να αποφανθεί επί της έφεσης που ασκήθηκε το μεσημέρι κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης από τον εισαγγελέα Εφετών Ευβοίας.

Πριν εκδοθεί το βούλευμα, αστυνομικοί προσήγαγαν τον Άρη Φλώρο, από την περιοχή της Βούλας όπου βρισκόταν με την αιτιολογία, φέρεται να ήταν, η μη διαφυγής του, καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής ενόψει της έκδοσης του βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφουλάκης, άσκησε εφεση στο βούλευμα για την αποφυλάκιση του Α. Φλώρου ενώ ταυτόχρονα ζήτησε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, τη δικογραφία για την υφ'' όρον απόλυση του πρώην στελέχους της Energa. 

Ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί πριν από μερικές ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, απόφαση που δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στον 39χρονο επιχειρηματία διαγνώστηκε ποσοστό αναπηρίας άνω του 65% και ειδικότερα φέρεται να αντιμετωπίζει κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα και εξ αυτού έγινε δεκτή η σχετική αίτηση αποφυλάκισής του.

Όσον αφορά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Energa-Hellas Power, ο Αρ. Φλώρος είχε καταδικαστεί το Φεβρουάριο του 2017, σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε κάθειρξη-ποινή φυλάκισης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.