Στήριξη των μικρομεσαίων πρότεινε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου

Στήριξη των μικρομεσαίων πρότεινε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου

Να υποστηριχθούν κατά προτεραιότητα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν επαρκείς πόρους και τεχνογνωσία, ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που διανοίγονται χάρη στις συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δράση σε νέες αγορές, ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου στη συνάντηση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ (FAC-Trade), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων σχετικά με την ευρωπαϊκή εμπορική πολιτική, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για την αποτελεσματική εφαρμογή των συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών, ώστε οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να επωφελούνται τα μέγιστα από τους προνομιακούς όρους για την πρόσβαση στις αγορές εκτός ΕΕ. Οι υπουργοί συζήτησαν σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΠΟΕ, ενόψει της 11ης υπουργικής διάσκεψης στο Μπουένος ''Αιρες. Ο κ. Παπαδημητρίου εξέφρασε την ανάγκη για την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την εξασφάλιση αποτελεσμάτων στη στήριξη του ελεύθερου και δίκαιου εμπορίου και κάλεσε για προσεκτικό χειρισμό στα αγροτικά θέματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Sooc