Στήριξη σε Κ. Σλούκα από γνωστό αρθρογράφο της Hurriyet

Στήριξη σε Κ. Σλούκα από γνωστό αρθρογράφο της Hurriyet

Την απόλυτη στήριξή του στον Κώστα Σλούκα εξέφρασε ο πιο γνωστός αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, Ερτουγρούλ Οζκιόκ, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα τα σχόλια και τις επικρίσεις για τον Έλληνα μπασκετμπολίστα, λέγοντας πως είναι άψογος «στον τρόπο, στο ύφος και στο ήθος του».

Σε άρθρο του ο Ε. Οζκιόκ σημείωσε πως «οι άγριες φυλές των κοινωνικών δικτύων τώρα επιτέθηκαν στον αγαπημένο μου μπασκετμπολίστα της Φενερμπαχτσέ, Κώστα Σλούκα! Επειδή, λένε δεν κράτησε από την άκρη το πανό για την 10η Νοεμβρίου ημέρα μνήμης του Κεμάλ! Αν είναι δυνατόν! Τι μυαλά είναι αυτά! Ποιοι είστε εσείς ώστε να ζητάτε το λογαριασμό;»

Και ο αρθρογράφος της Hurriyet συνέχισε: «Ο Σλούκας είναι πιο Φενερμπαχτσέ από τους παίχτες της Φενερμπαχτσέ. Είναι ο πιο καλός παίκτης. Παίζει έξι χρόνια. Είναι άψογος στον τρόπο, στο ύφος και στο ήθος του. Έχει γίνει Κωνσταντινοπουλίτης. Απαράδεκτα τα σχόλιά σας. Κατάρα σε αυτά τα απαίσια tweet σας».

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία προκάλεσε αντιδράσεις η ενέργεια του Κώστα Σλούκα να μην πιάσει το πανό με τον Κεμάλ Ατατούρκ πριν το παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με την Μπεσίκτας. Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας προχώρησε και σε διευκρινιστική δήλωση για το περιστατικό, σημειώνοντας πως ήταν συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν συνειδητοποίησε τι συνέβη εκείνη την στιγμή. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως σέβεται απόλυτα τη Φενέρμπαχτσε και γενικότερα την Τουρκία, αφού μένει εκείνη τα τελευταία πέντε χρόνια.

Παρόλα αυτά οι αντιδράσεις και οι κατηγορίες προς τον Κώστα Σλούκα για ασέβεια συνεχίζονται στη γειτονική χώρα.

Φωτογραφία: AP